Ebooks

Adolf Hitler Mein Kampf PDF,Dutch rar

  • Download Faster
  • Download torrent
  • Direct Download
  • Rate this torrent +  |  -
Adolf Hitler Mein Kampf PDF,Dutch rar

Download Anonymously! Get Protected Today And Get your 70% discount


Torrent info

Name:Adolf Hitler Mein Kampf PDF,Dutch rar

Infohash: BC99704CAFAA7EFE0974CF6F98C2615C18A37028

Total Size: 3.16 MB

Seeds: 0

Leechers: 0

Stream: Watch Full Movie @ Movie4u

Last Updated: 2022-11-03 13:47:55 (Update Now)

Torrent added: 2008-07-30 15:33:40






Torrent Files List


Adolf Hitler - Mein Kampf [PDF,Dutch].rar (Size: 3.16 MB) (Files: 1)

 Adolf Hitler - Mein Kampf [PDF,Dutch].rar

3.16 MB
 

Announce URL:

Torrent description



Mein Kampf (in hedendaags Nederlands: Mijn Strijd, maar in 1939 in vertaling uitgegeven onder de titel Mijn Kamp) is het boek van Adolf Hitler dat zijn ideeën over Duitsland, ras en politiek bevat. Het eerste deel is door hemzelf grotendeels tijdens zijn gevangenschap in 1924 in Landsberg am Lech gedicteerd en is met het oog op publicatie nog bewerkt door Rudolf Hess (destijds Hitlers secretaris), door medestanders, waaronder de tijdelijk gevluchte Ernst Hanfstaengl, en medegedetineerden als Bernhard Stempfle en Emil Maurice. Minder bekend is de grote en directe invloed van dr. Karl Haushofer, een befaamde Duitse geopoliticus. Ook enige denkbeelden van Henry Ford zijn letterlijk vermeld. Max Amman en Dietrich Eckart hebben een redigerende rol gespeeld.




Het boek is voor de hedendaagse lezer niet gemakkelijk te lezen. De stijl is wijdlopig, zodat Hitlers gedachtegang moeilijk te volgen is. De thematiek is daarnaast sterk gedateerd, omdat het boek voor een belangrijk deel ageert tegen het Verdrag van Versailles. Door dit verdrag had de Duitse bevolking erg te lijden en hier speelde Hitler handig op in. Ook verdedigde Hitler de Dolkstootlegende, het vermeende complot tussen de Novemberverbrechern (communisten, joden, pacifisten en andere 'landverraders'), die in zijn ogen Duitsland de onverdiende nederlaag bezorgd hadden tijdens de Novemberrevolutie in 1918. De Joden zouden het Duitse herstel ook frustreren middels 'Die Große Lüge'. Hitler wilde dit alsnog rechtzetten met een hervatting van de strijd (naar later bleek de Tweede Wereldoorlog) om alsnog de 'Grote Oorlog' te winnen en de schuldigen van dit verraad te vernietigen.

Ook zette hij zijn theorieën uiteen over de superioriteit van wat hij "het Germaanse ras" noemde. Prominent aanwezig in Mein Kampf zijn Hitlers gewelddadige antisemitisme en zijn redeneringen op de grens van het obsessionele. Zo beweert hij bijvoorbeeld, dat de internationale taal Esperanto een onderdeel van een joods complot is. Onverbloemd is ook zijn ondersteuning van het Duits-nationalistisch idee van 'Drang nach Osten': de noodzaak om ten oosten van Duitsland 'Lebensraum' ('leefruimte') te vergaren, en dan met name in Rusland.

related torrents

Torrent name

health leech seeds Size
 


comments (0)

Main Menu